ششمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد چالش‌های فرماندهی حادثه، در ۲ و ۳ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ در دانشگاه تهران برگزار می‌شود. در این رویداد و در سخنرانی‌های کلیدی، دانشمندان برجسته و متخصصان حرفه‌ای مرتبط با این حوزه، آخرین یافته‌ها، مبانی و راهبردهای آینده در زمینه مدیریت کاهش ریسک سوانح را ارایه می‌کنند. بسیاری از پژوهشگران و مدیران در زمینه کاهش ریسک سوانح در این کنفرانس، سازمان‌ها، افراد و موضوعات مرتبط با حوزه کاری خود را یافته و توسعه می‌دهند. از برنامه‌های جانبی کنفرانس برگزاری کارگاه‌های تخصصی-کاربردی و نمایشگاه جانبی است. تمامی این تلاش‌ها در قالب یک تشکل غیردولتی برنامه‌ریزی و انجام می‌شود. این شکل از برگزاری کنفرانس، محلی بدون سوگیری برای متخصصان و مدیران مراکز دولتی، خصوصی و دانشگاهیان (که در زمینه مدیریت سانحه کار می‌کنند) فراهم کرده تا سالی یکبار گرد هم آیند و در یک فضای علمی و متفاوت، کارها و دانش خود را با سایرین به اشتراک بگذارند. در این راستا و در جهت به روز کردن دانش موجود در کشور و انتقال آن، ششمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE در تاریخ ۲ و ۳ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ در محل دانشگاه تهران و با مشارکت دانشگاه‌ها، داستگاه‌های قانون‌گذار و اجرایی کشور برگزار خواهد شد.

وبسایت:http://dmhse.ir/fa/

 



تاريخ : سه شنبه پنجم آذر ۱۳۹۸ | 20:19 | نویسنده : مهناز ضرابی |
سومین همایش ملی اثرات خشکسالی وراهکارهای مدیریت آن در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۹۷ توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان در شهر خرم آباد برگزار می شود.

وبسایت: پایگاه رسمی کنفرانس



تاريخ : جمعه بیست و هشتم دی ۱۳۹۷ | 22:39 | نویسنده : مهناز ضرابی |

مقاله جدید اینجانب تحت عنوان" بررسی میزان تجمع فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، مس، نیکل و جیوه) در برخی از سبزی های کشت شده در شهرستان های خرم آباد و الشتر استان لرستان در تابستان 1395" در فصل نامه علمی - پژوهشی  یافته در  جلد20 شمار 2  تابستان97 صفحات 1- 12  به چاپ رسید.

برای اطلاعات بیشتر از متن مقاله به لینک مربوطه http://yafte.lums.ac.ir/ مراجعه نمایید.



تاريخ : پنجشنبه هفدهم آبان ۱۳۹۷ | 20:50 | نویسنده : مهناز ضرابی |

«غلبه بر آلودگی پلاستیک» شعار جهانی روز جهانی محیط زیست

 میزبان امسال روز جهانی محیط زیست، کشور هندوستان است

خبرگزاری فارس: «غلبه بر آلودگی پلاستیک» شعار جهانی روز جهانی محیط زیست/ میزبان امسال روز جهانی محیط زیست، کشور هندوستان  است

امسال انتخاب شعار «غلبه بر آلودگی پلاستیک»که به نوعی هدف حذف آلودگی های پلاستیکی را دنبال می کند، فراخوانی برای اقدام همه‌ی ما در مبارزه با یکی از بزرگترین چالش‌های محیط‌زیستی عصرحاضر است.

سازمان ملل متحد (UN)، پانزدهم خرداد برابر با پنجم ژوئن را، «روز جهانی محیط زیست» نامگذاری کرده که این روز در ایران، آغاز یک هفته با همین عنوان است.

بخش محیط ‌زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، دستورالعمل‌های مربوط به محیط زیست را تنظیم  می‌کند و پیاده‌سازی منسجم ابعاد محیط زیستی توسعه‌ پایدار در سیستم این سازمان را، برعهده دارد و در نقش یک مدافع معتبر برای محیط زیست جهانی عمل می‌کند.

ماموریت UNEP این است که سیاستگزاری‌های دولت‌ها و مشارکت ملت‌ها در مراقبت از محیط‌ زیست را با ایده‌پردازی، اطلاع‌رسانی و توانمند سازی مردم برای بهبود کیفیت زندگی خود و بدون به خطر انداختن نسل‌های آینده،تشویق و ترغیب کند.

شعار روز جهانی محیط زیست در سال 2018 : غلبه بر آلودگی پلاستیک

انتخاب شعار«غلبه بر آلودگی پلاستیک» که به نوعی هدف حذف آلودگی‌های پلاستیکی را دنبال می‌کند، فراخوانی برای اقدام همه‌ ما در مبارزه با یکی از بزرگترین چالش‌های محیط ‌زیستی عصرحاضر است. برای برگزاری این رویداد بزرگ جهانی، هر سال یک کشور به عنوان میزبان برگزیده می‌شود که میزبان امسال روز جهانی محیط زیست، کشور هندوستان  است.

پیام اصلی شعار انتخابی امسال این است که هر کدام از ما در زندگی روزمره‌ خود، به روش‌های ممکن  تغییراتی ایجاد کنیم که از بار سنگین آلودگی‌های پلاستیکی کاسته و زیستگاه‌های طبیعی، زندگی حیات وحش و محیط زیست خود را از خطرات ناشی از انباشت ظروف یکبار مصرف و کیسه‌های پلاستیکی نجات دهیم تا از این طریق، شاخص‌های سلامت جوامع انسانی، گیاهی و جانوری را، بهبود بخشیم.

در عین حال باید بدانیم که بشر، در دنیای کنونی از پلاستیک استفاده‌های متعدد می‌کند که حذف بسیاری از آنها در عمل ممکن نیست اما با استفاده کردن از ظروف یکبار مصرف و کیسه‌های نایلونی، کار را به جایی رسانده‌ایم که آثار بسیارناگواری در محیط زیست به جا گذاشته است.

در سراسر دنیا، در هر دقیقه یک میلیون بطری آب آشامیدنی تولید می‌شود و سالانه 500 میلیارد کیسه‌ی پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مجموع می‌توان گفت 50 درصد از مواد پلاستیکی که ما استفاده می‌کنیم، یکبار مصرف هستند.

همچنین نزدیک به یک سوم از بسته‌بندی‌های پلاستیکی که استفاه می‌کنیم، از طریق سیستم‌های جمع‌آوری زباله، جمع نمی‌شوند و این به معنی انباشته شدن آنها در خیابان‌ها و در محیط اطراف ماست.

هر سال، نزدیک به 13 میلیون تن پلاستیک به اقیانوس‌ها ریخته می‌شود که اثرات محیط زیستی زیانبار آنها بر بقای زیستمندان دریایی را شاهد هستیم. پلاستیک‌هایی که به اقیانوس‌ها می‌رسند، می‌توانند دو سرنوشت داشته باشند: یکی اینکه تا چهار بار در سال مورد استفاده‌ی دوباره قرار بگیرند، و یا اینکه تا 1000 سال در اقیانوس‌ها رها باشند تا روزی که تجزیه شوند.

پلاستیک‌ها راه خود را به منابع آبی ما هم باز کرده و از این طریق، به بدن‌های ما نیز راه پیدا کرده‌اند. پرسش این است که پلاستیک‌ها چه صدماتی می‌توانند به ما بزنند؟

دانشمندان هنوز در این خصوص اطمینان ندارند، ولی آنچه مشخص است اینکه پلاستیک‌ها می‌توانند در بردارنده‌ مواد شیمیایی متعددی باشند که سمی و یا مخلِ عملکرد هورمون‌ها هستند. پلاستیک‌ها می‌توانند به عنوان جاذب انواع آلاینده‌ها مانند دی اکسین‌ها، فلزات و آفت‌کش‌ها عمل کنند.

روز جهانی محیط زیست، امسال این فرصت را برای هریک از ما فراهم کرده است تا به شیوه‌های مختلف بتوانیم با آلودگی پلاستیک در سراسر دنیا مبارزه کنیم.

 پس هم‌اکنون اقدام خود را آغاز کنیم:

*اگر نمی‌توانیم از ظروف یکبار مصرف و کیسه‌های پلاستیکی، چند بار استفاده کنیم، از گرفتن یا خرید آنها اجتناب کنیم.

*از رستوران‌ها و تهیه غذاها بخواهیم تا پلاستیک کمتری استفاده کنند.

*به‌جای دریافت کیسه‌های پلاستیکی، کیسه‌ی پارچه‌ای خود را به سوپرمارکت‌ها ببریم.

*به دنبال فروشگاه‌هایی بگردیم که کمتر از بسته بندی‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند.

*اگر در کنار ساحل و یا جنگل قدم زدیم و به زباله‌های پلاستیکی برخورد کردیم، آنها را جمع کنیم.

*همدیگر را از اثرات زیانبار استفاده از کیسه‌های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف آگاه و به عدم استفاده از آنها دعوت کنیم.

و هزاران ایده ای که می تواند برای داشتن دنیایی با پلاستیک کمتر به ذهن شما برسد.



تاريخ : شنبه دوازدهم خرداد ۱۳۹۷ | 19:25 | نویسنده : مهناز ضرابی |
گفت وگوی سفیرافلاک با 2خواهر پژوهشگر موفق لرستانی؛

حمایت از طرح ها و پژوهش های علمی همیشگی باشد/ بهره گیری از ظرفیت ایجاد مشاغل سبز در لرستان

 

پژوهشگر موفق لرستانی گفت: باید بستر فعالیت پژوهشگران در داخل کشور فراهم شود به مشکلات شان رسیدگی شود و از نظر کاری و امکانات زندگی آینده تضمین شود که آن زمان حضور موفق این افراد در صحنه های علمی کشور کوتاه نخواهدبود.

به گزارش سفیر افلاک در دنياي امروز دانايي يکي از محورها و شاخص هاي اصلي پيشرفت و تعالي هر جامعه محسوب مي شود. 

 توسعه علمي، صنعتي و فرهنگي هر کشور بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقيت چنداني همراه نخواهد بود در واقع پژوهش موتور محرک و ضامن پيشرفت و توسعه پايدار در هر کشور به شمار مي آيد.

فعاليت هاي پژوهشي يکي از شاخص هاي اصلي توسعه و پيشرفت محسوب مي شود. موفقيت در تمام فعاليت هاي مربوط به توسعه صنايع، کشاورزي، خدمات و غيره به نحوي به گسترش فعاليت هاي پژوهشي بستگي دارد.

اگر پژوهشي صورت نگيرد دانش بشري افزايش نخواهد يافت و دچارسکون و رکود خواهد شد. بدون انجام پژوهش امور آموزشي نيز از پويايي و نشاط لازم نيز برخوردار نخواهد بود.

پنجمین جشنواره جهادگران علم و فناوری در استان لرستان برگزار و ازمخترعان و پژوهشگران برتر تجلیل شد.

مهناز و ساناز ضرابی دو خواهر موفق لرستانی هستند که به عنوان پژوهشگران برتر جشنواره جهادعلمی و فناوری بسیج استان لرستان معرفی شدند.

مهناز ضرابی، کارشناس ارشدمحیط زیست به عنوان پژوهشگر برتر بسیج مهندسین کشاورزی ومنابع طبیعی دارای چندین طرح تحقیقاتی ومقالات علمی پژوهشی وتالیف کتاب است.

این پژوهشگر موفق لرستانی در گفت گو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر این که مسئله محیط زیست، مسئله این دولت یا آن دولت، مسئله‌ی این شخص یا آن شخص و مسئله این جریان و یا آن جریان نیست بلکه موضوعی کشوری و ملی است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن، همه دست به دست یکدیگر دهند،گفت: استان ما با دارا بودن منابع، ثروت ها و توانمندی های زیادی که از لحاظ اقتصادی ومنابع طبیعی دارد می تواند در زمینه ایجاد مشاغل سبز موثر باشد.

وی افزود: باعلم روز می توان از این منابع برای ایجاد مشاغل سبز استفاده کنیم با ارائه مثال هایی به برخی از فرصت ها وپیشنهادهایی که می تواند زمینه ساز مشاغل سبز در استان باشد.

ضرابی با بیان این که تخصص محیط زیست تنها راه نجات حال و روز محیط زیست کشوراست،گفت: امیدوارم همه مسئولین به این نتیجه برسند که مسائل محیط زیستی باید به دست متخصصین محیط زیست حل شود.

وی با اشاره به این که حال محیط زیست ایران خوب نیست،گفت: عرصه های طبیعی هرروز بیشتر از روزهای دیگر درگیر تعارضات وبهره کشی هستند همه این مشکلات ناشی از ساختار نامناسب تعریف شده برای مدیریت عرصه های طبیعی ومحیط زیست است.

کارشناس ارشدمحیط زیست با تأکید بر این که محیط زیست اگر آلوده شود، جهان و بشریت را به خطر می‌اندازد،بیان کرد: امیدوارم با همیاری یکدیگر بتوانیم اتاق فکر محیط زیستی را تشکیل دهیم و در کنار یکدیگر و بسیاری از سازمان‌های دیگر، مسائل محیط زیستی شناسایی کنیم.

ضرابی خاطرنشان کرد: بکارگیری متخصصین محیط زیست در سازمان ها ونهادهای زیربط و برگزاری کارگاه های آموزشی برای ارتقای دانش عموم مردم وتشکیل ستاد محیط زیست در سازمان بسیج کشوری ضروری است.

ساناز ضرابی دانشجوی دکتری شیمی و پژوهشگر برتر جشنواره جهادعلمی و فناوری دارای چندین مقاله علمی پژوهشی،چندین طرح تحقیقاتی و مقالات خارجی و داخلی است.

وی با اشاره به این که امسال برای دومین  سال متوالی  که در جهاد علمی به عنوان پژوهشگر معرفی شده ام،گفت: امیدوارم به یاری خدا بتوانم به موققیت های بهتری برسم برای بالقوه کردن توانایی ها و رسیدن به آینده بهتر باید تلاش کرد و شکست پلی برای موفقیت های روزافزون خواهد بود.

این پژوهشگر موفق لرستانی اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم در بهبود هر چه بهتر جامعه  قدم برداریم و شاهد موفقیت های روزافزون باشیم.

ضرابی با بیان این که که حمایت از طرح ها و پژوهش های علمی باید همیشگی و مستمر باشد،گفت: باید بستری برای فعالیت افراد در داخل کشور فراهم شود به مشکلات پژوهشگران رسیدگی شود و از نظر کاری و امکانات زندگی آینده تضمین گردند که آن زمان حضور موفق این افراد در صحنه های علمی کشور کوتاه نخواهدبود بلکه می تواند عاملی در راستای جلوگیری از خروج آنان از کشور نیز باشد.

 



تاريخ : چهارشنبه هشتم آذر ۱۳۹۶ | 21:21 | نویسنده : مهناز ضرابی |

پنجمین جشنواره جهادگران علم و فناوری در استان لرستان برگزار و از مخترعان و پژوهشگران برتر تجلیل شد.

 

۱۸ مخترع و پژوهشگر لرستانی تجلیل شدند

ظهر امروز در پنجمین جشنواره جهادگران علم و فناوری لرستان از18نفر مخترع و پژوهشگربرتر سازمان بسیج تجلیل به عمل امد.

در این مراسم از مهناز ضرابی، ایمان شادکام، منوچهر چگنی، طاهره سگوند، آزاده برجسته، حسین خادم، محمود رضا سعدی خانی، مهدی صفر بیرانوند، شهاب رشنویی، اشکان سهرابی الوار، احمد مراد پور،فاطمه یاراحمدی، علی میر، اسدالله کلانتر، علی نظری، علی شیخیان، ساناز ضرابی و فروزان کاکاوند تجلیل شد.

اسامی افراد برگزیده پنجمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان لرستان جهت شرکت در جشنواره ملی جهادگران علم و فناوری به تهران معرفی می‌شود.

به گزارش تسنیم در چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری از بین سه هزار و 200 اختراع، استان لرستان مقام نخست را در زمینه اختراعات کسب کرد.

 



تاريخ : پنجشنبه دوم آذر ۱۳۹۶ | 22:38 | نویسنده : مهناز ضرابی |
فراخوان ثبت نام در خصوص انتخاب واحدهای صنعتی و خدماتی سبز جهت برگزاری نوزدهمین همایش ملی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز در سال 1396

سازمان حفاظت محیط زیست به منظور تشویق واحدهای صنعتی و خدماتی که در راستای حفظ محیط زیست اقدامات برجسته ای انجام داده اند و همچنین ترویج فرهنگ زیست محیطی در بین واحدهای صنعتی و خدماتی کشور و انتقال تجارب مدیران موفق در زمینه کنترل و کاهش آلاینده های زیست محیطی اقدام به فراخوان نوزدهمین همایش ملی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز نموده است .
فرایند انتخاب از رویه خاص و تثبیت شده ای برخوردار است ، این رویه در قالب یک دستورالعمل در فهرست عمودی سمت چپ قابل دسترس می باشد. لذا خواهشمند است قبل از تکمیل پرسشنامه به دقت مورد مطالعه قرار گیرد .
 
زمان تکمیل و ارسال پرسشنامه ها از تاریخ 1396/8/1 لغایت 1396/9/15 می باشد و تا تاریخ 1396/9/15 پرسشنامه قابل ویرایش می باشد.
جهت تکمیل فرم از مرورگر های Firefox وIE9 به بعد استفاده نمایید و فایل های تصویری را نیز به حداقل حجم برسانید. (مجموع کل فایل های ارسالی تا 20 مگابایت می توان ارسال کرد.)

برای انجام سریعتر و راحت تر لطفا ابتدا فقط فیلدهای اجباری را پر کنید و تایید نهایی را کلیک نمایید تا کد رهگیری را دریافت کنید .سپس این کد را در قسمت پیگیری واحد  صنعتی یا خدماتی وارد نمایید و ویرایش را بزنید تا بقیه ی فیلد ها را تکمیل نمایید.


در صورتی که واحد صنعتی هستید روی گزینه واحد صنعتی و در صورتی که واحد خدماتی هستید روی گزینه واحد خدماتی کلیک نمایید:





 


تاريخ : یکشنبه هفتم آبان ۱۳۹۶ | 20:10 | نویسنده : مهناز ضرابی |

یونسکو فراخوان جایزه دانشمند جوان انسان و کره مسکون سال 2018 را اعلام کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، این جایزه هر ساله با هدف تشویق دانشمندان جوان کشور جوان کشور های در حال توسعه به تحقیق در خصوص مسائل مرتبط با ذخیرگاه های زیست کره و همچنین تبادل اطلاعات و تجربیات بین دانشمندان نسل جدید به واجدان شرایط اعطا می شود. 
متقاضیان دریافت جایزه باید حداکثر 40 سال سن داشته باشند و پروژه های مرتبط با ذخیر گاه های زیست کره را پیشنهاد دهند.
پروژه های پیشنهادی باید در مدت دو سال کامل شود. جایزه مذکور 500 دلار آمریکا است. متقاضیان می بایست در پروژه های خود به این نکته توجه داشته باشند که اجرای برنامه انسان و کره مسکون یونسکو تا سال 2025 براساس برنامه اقدام لیما و استراتژِی این برنامه در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار خواهد بود و همچنین چگونگی ارتباط پروژه با اقدامات پژوهشی لیما و اهداف توسعه پایدار را مشخص کنند.

علاقمندان مدارک مورد نظر حداکثر تا تاریخ اول آذرماه سال جاری به ایمیل گروه علوم این کمیسیون(science@irunesco.org ) ارسال شود. 

متقاضیان می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به وب سایت کمیسیون ملی یونسکو به آدرس www.irunesco.org  مراجعه کنند.



تاريخ : شنبه بیست و هشتم مرداد ۱۳۹۶ | 12:26 | نویسنده : مهناز ضرابی |

دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از همه انجمن‌های دانشجویی، زنان و خانواده، ورزشی، تشکل‌های محیط زیستی، منابع طبیعی وگردشگری پایدار دعوت کرد ضمن پرکردن فرم جشنواره که در سایت سازمان حفاظت محیط زیست موجود است ، تا تاریخ 25 شهریورماه 1396 مدارک خود را به دبیرخانه جشنواره واقع درتهران،ضلع شمالی بزرگراه شهید حکیم، بین شیخ فضل ا... و یادگار امام، پارک طبیعت پردیسان، دفتر مشارکت های مردمی ارسال کنند.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه دهم مرداد ۱۳۹۶ | 15:3 | نویسنده : مهناز ضرابی |

صندوق اقلیم سبز در راستای شناسایی پروژه ها و برنامه های تاثیر گذار متناسب با اولویت های تغییر اقلیمی ملی و استراتژیک GCF، در دو حوزه کاهش انتشار و تاب آوری در مقابل تغییر اقلیم که سرمایه گذاری بخش خصوصی را در فعالیت های تغییر اقلیمی بسیج می کنند،مبلغ 500 میلیون دلار اختصاص داده است. 
لذا از کلیه فعالان بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و انجمن های مردمی دعوت می شود که ایده های اولیه مربوط به برنامه ها /پروژه ها را حداکثر تا تاریخ 23 آگوست 2017 برابر با اول شهریور برای بررسی در کمیته ملی GCF، به دبیرخانه این کمیته واقع درپارک طبیعت پردیسان، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت محیط زیست انسانی ارسال کنند. لازم به ذکر از صاحبان پروژه برای ارائه پیشنهادات خود در کمیته مذکور به عمل خواهد آمد. برای دریافت متن فراخوان انگلیسی اینجا کلیک نمایید.
راهنمای فارسی نوشتن ایده اولیه پروژه های GCF

راهنمای انگلیسی نوشتن ایده اولیه پروژه های GCF

فرم  ایده اولیه پروژه های GCF



تاريخ : جمعه سی ام تیر ۱۳۹۶ | 19:54 | نویسنده : مهناز ضرابی |



بسمه تعالی

 

استارتاپ سبا1 و استارتاپ تریگر7

استارتاپ سبا و استارتاپ تریگر یک رویداد آموزشی–رقابتی فشرده به مدت ۶ روز، با هدف ایجاد یک محیط سازنده برای خلق و پرورش ایده‌های کارآفرینانه می باشد. در این رویداد، آموزش‌های ضروری برای تبدیل ایده به یک استارتاپ خوب در کارگاه‌های آموزشی به شرکت‌کنندگان ارائه می‌­شود. همچنین امکان تیم‌سازی برای صاحبان ایده و یا پیوستن به تیم‌­ها برای برنامه‌نویسان، مدیران تجاری، گرافیست­‌ها و یا متخصصان دیگر از طریق برنامه‌های شبکه‌سازی مقدور می‌باشد. 

اولین رویداد استارتاپ سبا و هفتمین رویداد استارتاپ تریگر در تاریخ 17 الی 23 تیرماه 96 با موضوع بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف برگزار می‌گردد.

طراحی، برنامه‌ریزی و برگزاری این رویداد برعهده‌ی مرکز نوآوری و توسعه فناوری ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست با همکاری ستاک (ستاد توسعه‌ی ایده‌های کارآفرینانه) می‌باشد وستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری شریف، مرکز کارآفرینی، شتابدهنده شریف و مرکز رشد فناوری های پیشرفته ی‌ دانشگاه صنعتی شریف، حامیان علمی و مالی و معنوی این رویداد هستند.



ادامه مطلب
تاريخ : یکشنبه چهارم تیر ۱۳۹۶ | 12:23 | نویسنده : مهناز ضرابی |

کمیته ملی حفاظت از غاز پیشانی سفید از تمامی قشرهای مردمی ،اساتید ،دانشجویان ،دانش آموزان ،ورزشکاران ،هنرمندان ،بخشهای خصوصی ،دولتی و همه علاقه مندان جهت پیوستن به این اقدام ملی و تشکیل نیروی مردمی حامی حیات وحش دعوت به همکاری می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، سازمان حفاظت محیط زیست در راستای اهداف و سیاستهای کلان خود در حیطه حفاظت از تنوع زیستی و با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع محیط زیست از دیدگاه مقام معظم رهبری و دولت یازدهم، طی 3 سال اخیر تهیه ،تدوین و اجرای برنامه عمل حفاظت و مدیریت 30 گونه جانوری در معرض تهدید را بعنوان برنامه میان مدت تا پایان برنامه پنجساله ششم توسعه مد نظر قرار داده است.
امید است با عنایت به ظرفیت های قانونی موجود در برنامه توسعه و با بهره گیری از متخصصین و صاحب نظران و توان کارشناسی موجود در بدنه سازمان ، ضمن اجرای برنامه های مذکور گامی موثر در جهت ارتقاء وضعیت حیات وحش برداشته شود.در این راستا طی سال گذشته 6 برنامه عمل تهیه شده و برای اجرای آنها به استانهای ذیربط ابلاغ شده است.
در حال حاضر دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی در صدد تشکیل کمیته ملی حفاظت از غاز پیشانی سفید کوچک از گونه های در معرض تهدید می باشد.
لذا از تمامی قشرهای مردمی ،اساتید ،دانشجویان ،دانش آموزان ،ورزشکاران ،هنرمندان ،بخشهای خصوصی ،دولتی و همه علاقه مندان جهت پیوستن به این اقدام ملی و تشکیل نیروی مردمی حامی حیات وحش و ایجاد حساسیت حمایتی از این گونه دعوت به همکاری می نماید. علاقه مندان می توانند با تکمیل و ارسال فرم عضویت در این گام بزرگ سهیم شوند.



تاريخ : جمعه بیست و ششم خرداد ۱۳۹۶ | 20:33 | نویسنده : مهناز ضرابی |

با تصویب قطعنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار در تاریخ 5-3 جولای (12-14 تیرماه 1396) با حضور مقامات عالی رتبه جهانی ،سازمان های بین المللی و متخصصان به میزبانی دولت جمهوری اسلامی ایران و همکاری سازمان ملل متحد با محوریت اثرات منطقه ای گرد و غبار و دستیابی به راهکارهای اجرایی مقابله با گرد و غبار (منشاء انسان ساخت و طبیعی ) برگزار می شود.

 



تاريخ : سه شنبه نهم خرداد ۱۳۹۶ | 22:26 | نویسنده : مهناز ضرابی |
تاريخ : سه شنبه پنجم اردیبهشت ۱۳۹۶ | 22:36 | نویسنده : مهناز ضرابی |

زمین خانه ماست خانه خودرا پاکیزه نگهداریم

 همه ساله در جهان در روز دوم اردیبهشت ماه 22 آوریل مراسمی در گوشه و کنار جهان با نام “زمین پاک” برگزار می‌شود هدف از این مراسم‌آگاهی‌رسانی و ارزش گذاردن به زمین، این مادر هستی است، از این‌رو سازمان ملل متحد این روز را بدین نام خوانده است و پیشینه و بنیانگذاری آن به “جان مک کانل” دانشمند و کوشنده در حوزه های علوم، مذهب و صلح به سال 1969 برمی‌گردد که نخستین هشدارها را از اثر زیانبار پلاستیک و مشتقات آن بر زمین عنوان کرد.

فلسفه برگزاری روز زمین، پاک نگهداشتن زمین از آلودگی و پاکسازی آن از آلاینده‌هاست و آنچه در این روز بر جهانیان واجب است کم کردن حتی ذره ای از آلودگی خود بر این زمین است ولی شاید ایرانیان در برابر این روز مسئولیتی بس بیشتر از سایر ملت‌ها داشته باشند و آن به سبب پیشینه و پشتوانه بزرگی به نام فرهنگ ایرانی است که در جای جای آن احترام به زمین و پدیده‌های طبیعی را مشاهده می‌کنیم، قرن‌ها پیش ایرانیان باستان نه تنها به معنی واقعی پاسداری از زمین را تجربه می‌کردند بلکه روزی را نیز به نام روز زمین جشن می‌گرفته‌اند و امروز جهانیان به این نکته رسیده‌اند که اگر می‌خواهند فرزندانشان نیز از نعمت زندگی در زمین برخوردار باشند باید اندکی با زمین مهربان تر باشند و روزی را به نام آن کرده‌اند.



تاريخ : جمعه یکم اردیبهشت ۱۳۹۶ | 20:27 | نویسنده : مهناز ضرابی |

این روزها دست به قلم شدن و نوشتن چند خط مطلب در مورد یک موضوع خاص اونم با موضوعیت محیط زیست خیلی سخت است و بیشتر می تواند تعبیر دلنوشته ای را به خود بگیرد ولی به نظر می رسه یک سری از مطالب هست که بر انسان تکلیفه که بازگو کنه و در قالب یک درد مطرح کنه.یکی از چیزهایی که این روزها تو زندگی ها گم شده و می شه گفت کم رنگ رشده بحث محیط زیسته بهتر بگویم احترام به مقوله محیط زیست است. چیزی که از اصول و شعائر اسلامی ما بوده و هست ولی مثل خیلی از چیزای دیگه ما از زندگی هامون داره کنار گذاشته می شه.

اینکه ما ندونیم محیط زیست چیه و برای چی بایستی از اون محافظت کنیم واقعا درد بزرگیه البته شعار دادن درباره محیط زیست و حفاظت از آن این روزها از مطالب لوکس روز شده ولی در عمل عکس این اتفاق می افته. اگر بخواهیم در این رابطه قلم فرسایی کنیم از مثنوی 70 من کاغذ هم رد می شه.پرسشی که بیشتر ذهن ما را درگیر خود می کند این است که چرا در ایران با وجود ریشه های تمدنی درخشان و فرهنگ والای ایرانی- اسلامی، چشم اندازهای ناب، گونه های نادر حیات وحش، هوای پاک و خاک خاصلخیز و کمیابی آب در بیشتر مناطق کشور، اینگونه ناآگاهانه و خودخواهانه با محیط زیست رفتار می شود و انگار برخی افراد خواسته یا ناخواسته کمر به نابودی طبیعت و زندگی بسته باشند. این برخوردها و رفتارها ریشه در کجا دارند؟ در این میان مقصر کیست؟ هرکدام از ما مستقیم یا غیر مستقیم در سطح کلان و خرد به نوبه خود در ایجاد این بحران مقصر هستیم و شاید وقت آن رسیده باشد که به جای اینکه بی تفاوت باشیم برخورد قاطعانه داشته باشیم و جایی که فقط طرح و برنامه می دهیم پیگیر اجرا نیز باشیم و باید بدانیم که محیط زیست مقوله ای تک بعدی نیست و فقط به گروه خاصی مربوط نمی شود بلکه موضوعی چندبعدی و همه جانبه است.بنابراین نیازمند بینش و اندیشه ای چندبعدی و همه سو نگر است. محیط زیست جدا از طبیعت، جدا از جامعه ای که انسان در آن زندگی می کند و جدا از محیط های ساخته فکر و دست بشر قابل تصور نیست. محیط زیست همه چیز را در بر می گیرد و بر روابط انسان و طبیعت حکمفرماست و در همه فعالیت های ما به عنوان انسان دخالت دارد و از آن متاثر می شود.

محیط زیست را می توان مجموعه ای از فضا و روابط موجود در آن در نظر گرفت. محیط زیست، ما را می سازد و ما محیط را می سازیم و این ساختن و ساخته شدن یک سویه نیست بلکه رابطه ای دو سویه ایجاد می کند. این رابطه بین ما و محیط زیست و بین هریک از ما با دیگری وجود دارد و نباید محیط زیست را قربانی  نماییم و باید بدون درنگ حرکت کنیم و چه زود همه چیز دیر می شود.

ای کاش بیشتر به محیط زیستمان توجه کنیم........

نتیجه تصویری برای تصاویر دست به قلم

 



تاريخ : جمعه بیست و پنجم فروردین ۱۳۹۶ | 14:15 | نویسنده : مهناز ضرابی |

به همان اندازه که من و شما حق داریم از فرارسیدن نوروز شادمان باشیم، سمندر ایرانی هم حق دارد در سرزمینی که به آن تعلق دارد زنده بماند و زندگی کند.

 چند سال پیش علاقه مندان به محیط زیست کارزاری را برای حذف ماهی قرمز از سفره هفت سین آغاز کردند. آنها بر این باور بودند/هستند که برخی از ماهیان قرمز به بیماری های پوستی آلوده اند و بچه ها را دچار می کنند و از سوی دیگر بعد از پایان تعطیلات رهاسازی شان در رودخانه و استخرها هم برای دیگر آبزیان و حتی پرندگانی که از این ماهی تغذیه می کنند مشکلاتی به همراه می آورد.
 اما از قضا سرکنگبین صفرا فزود! چه، حالا همان علاقه مندان محیط زیست آرزو می کنند همه ماهی قرمز بخرند اما سراغ خرید سمندر لرستانی و مار آبی و لاک پشت گوش قرمز نروند!
 برخی عنوان کردند  ماهی قرمز سفره هفت سین، از فرهنگ چینی وارد شده و جزو سفره ایرانی نیست. به همین خاطر به فکر جایگزین کردن یک جانور افتاددند که با حرف «سین» نامش آغاز شود و احتمالاً چون سمور و سگ آبی در دسترس نبود روی گونه سمندر لرستانی که یکی از زیباترین گونه‌های سمندر جهان در منطقه زاگرس ایران است و فقط در کشور ایران زیست می کند، تمرکز کردند.



ادامه مطلب
تاريخ : یکشنبه بیست و دوم اسفند ۱۳۹۵ | 20:39 | نویسنده : مهناز ضرابی |

«مه‌لقا ملاح» بانوی پیشکسوت محیط زیست، در مراسم زادروز یکصدسالگی خود، زنان را مهمترین عامل حفاظت از محیط زیست دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مه‌لقا ملاح که دیروز به مناسبت روز جهانی زن و هفته درختکاری، در جمع تعدادی از فعالان گردشگری و محیط زیست سخن می گفت بر ضرورت آموزش برای پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی تاکید کرد. وی زنان را مهمترین عامل برای آموزش های کلامی و رفتاری در شکل گیری نوع ارتباط سالم و سازنده با محیط زیست و طبیعت نامید.مه لقا ملاح در این فضای دوستانه ضمن برشمردن خصلت های زنانه در حفاظت محیط زیست، از زنان به عنوان شمشیر دولبه ای یاد کرد که اگر درست رفتار کنند موجب حفظ طبیعت و اگر اشتباه رفتار کنند، سبب نابودی آن خواهند شد.

وی با بیان خاطراتی از کودکی خود و آموزش هایی که از مادر و دایه خودآموخته است بر اهمیت نوع گفتار و بکار بردن کلمات و نیروی جادویی کلمات در تربیت کودکان یاد کرد و گفت که نوع ارتباط با کودک و بکاربردن کلمه توسط مادر می تواند سرنوشت یک انسان و نوع ارتباط او را با محیط زیست رقم بزند.
مه لقا ملاح همچنین گفت: زباله در خانه توسط خانم خانه تولید می شود نه آقایان. مسئولیت یک مرد انتقال زباله تولید شده توسط خانم خانه به بیرون خانه است و مدیریت اصلی زباله، تفکیک آن و نوع برخورد با آن نشان می دهد که این زنان هستند که می توانند در کنترل آلودگی های زیست محیطی نقش داشته باشند.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه بیستم اسفند ۱۳۹۵ | 23:28 | نویسنده : مهناز ضرابی |
 

۱۵ اسفندماه روز درختکاری؛ هر ایرانی یک درخت

 

 هفته منابع طبیعی و روز درختکاری

هفته منابع طبیعی در ایران از 15 تا 22 اسفند ماه می باشد. نخستین روز هفته منابع طبیعی، روز درختکاری نامگذری شده است. منابع طبیعی، به مواد و منابعی گفته می شود که به طور طبیعی به وجود می آید و انسان در پیدایش آنها نقشی ندارد.روز درختکاری یکی از روزهای سال است که در آن مردم تشویق به کاشتن نهال می‌شوند. این روز در چندین کشور گرامی داشته می‌شود. ایده اولیه روز درختکاری، توسط جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبراسکا آمریکا در 10 آوریل سال 1873 پایه‌گذاری شد.

تاریخچه روز درختکاری
روز درختکاری  ابتدا در سال 1872 و در ایالت نبراسکای آمریکا و در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین)، توسط فردی به نام J.Sterling Morton برگزار شد و گفته می شود که در آن روز بیش از 1 میلیون درخت کاشته شده است اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را محترم شمرده و در این روز به کاشتن درخت ها و نهال های متفاوت اقدام می کنند. البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است و بیشتر سعی می کنند تا در موقعی از سال این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد. برای مثال می توان به کشور هایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای 5 اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.

 



تاريخ : پنجشنبه دوازدهم اسفند ۱۳۹۵ | 23:8 | نویسنده : مهناز ضرابی |

چهارمین کنفرانس برنامه ریزی ومدیریت محیط زیست در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ توسط دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و انجمن علمی دانشجویی بین رشته ای دانشکده محیط زیست(زیستا) و تحت حمایت سیویلیکادر شهر تهران برگزار می شود.با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.

وبسایت: پایگاه رسمی کنفرانس



تاريخ : جمعه بیست و دوم بهمن ۱۳۹۵ | 19:38 | نویسنده : مهناز ضرابی |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.